söndag 10 maj 2009

Val kick-off i Stockholm


Idag drog Folkpartiets valkampanj igång officiellt med en kick-off på Hasselbacken i Stockholm. Jan talde mycket bra om våra kärnfrågor som euron, jordbrukspolitiken och den gränsöverskridande brottsligheten. Efter följde en utfrågning med oss toppkandidater, Cecilia Wikström höll ett engagerat anförande om vikten av kultur och mänskliga rättigheter och Marit var vass som vanligt. Jag var nöjd med min insats och arrangemanget var trevligt med bra uppslutning.

Jag tycker våran upptakt satte fingret på något som jag vill att väljarna ska vara medvetna om då de går till valurnorna i juni, Folkpartiet är det ENDA partiet som helhjärtat stödjer det europiska samarbetet, vi hymlar inte med att vi gillar EU. Vi säger inte nja till Europa vi säger JA! med eftertryck. Våra allians kollegor i Centern och Moderaterna kan inte riktigt bestämma sig om vad de tycker om samarbetet. Medan Centern inte på sin stämma kan bestämma sig vad de ska tycka om euron och moderaterna fortsätter i sitt gamla mantra med mer Sverige i Europa säger Folkpartiet klart och tydligt JA till euron och JA till mer Europa i Sverige.

Kampanjen drar nu vidare först till Borås, Härryda, Ulricehamn och sedan hem till Skåne. Skönt att äntligen komma igång på riktigt!

Olle

3 kommentarer:

 1. Skulle vara intressant att höra vad du tycker om Expressens förslag att bojkotta den bizarra flyttcirkusen.

  Innan den avskaffas är det svårt att ha respekt för EU.

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag med många är ett bra förslag. Tyvärr finns det ingen majoritet i Parlamentet för det och beslutet kräver enighet i rådet, men med Lissabon och ett utvidgat EU så...

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt svar! Antar att du menar att det inte finns majoritet för bojkotten, och inte för att avskaffa flyttcirkusen?

  Btw, kommer att rösta på dig, trots att du egentligen är för socialliberal för mig. Främst pga ditt fina tal på Stortorget här i Malmö, Israeldeminstrationen.

  Om det nu överhuvudtaget går att rösta, har fått NOLL info, vare sig från nån myndighet eller nåt parti, i brevlådan. Den brukar annars svämma över. Inte konstigt att det blir lågt valdeltagande...

  SvaraRadera