fredag 15 maj 2009

Äntligen grips pedofilerna

Det har tagit på tok för lång tid att få igång ett vettigt samarbete mellan svensk och thailändsk polis i frågor om i frågor sexturism. Att nu två misstänkta svenskar sexförbrytare gripits och förhörs av både svensk och thailändsk polis på plats är en framgång. Trotts det välkända och väldokumenterade problemen med sexhandel i Thailand har det varit mycket svårt att få förbrytare gripna och dömda, fram till nu.

Närmare samarbete mellan polismyndigheter i olika länder är ett av dom kraven som jag drivit i kampanjen SayNo (www.sayno.eu) som jag tillsammans med några liberala kollegor i Europaparlamentet tagit initiativ till. Men detta räcker inte. Vi kräver även att man ska kunna införa reserestriktioner för kända sexualförbrytare och att reseindutrin tar sitt ansvar.

Jag hoppas att detta bara är början och vi kan få se ett slut på den vidriga exploatering som fått hålla på så länge att folk nästan börjat rycka på axlarna och ta den för given. Mer arbete måste göras men förhoppningsvis kan detta få en avskräckande effekt på potentiella förbrytare och jag hoppas innerligt att vi i framtiden kan komma till bukt med den vidriga sexturismen som härjat mer eller mindre fritt allt för länge.

Olle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar