onsdag 13 maj 2009

Bland vingårdar och gymnasister.

Kampanjandet fortsatte idag med ett möte med eleverna på Österängsgymnasiet i Kristianstad. De har tidigare varit och besökt mig i Strasburg och är en synnerligen EU-intresserad klass som inte är rädda för att ställa kritiska frågor. Med på mötet var även min kollega Christofer Fjellner från Moderaterna. Vi diskuterade bland annat en gränsöverskridande brottslighet och Christofer tyckte att ett europeiskt FBI är en dålig idé trots att det finns över tusen mer eller mindre organiserade ligor som opererar över gränserna i Europa med allt från trafficking till organsmuggling. Normalt sett brukar M vara för ett starkt EU i gränsöverskridande frågor men här tycktes M vara mer inne på att bekämpa polisen än brottsligheten.

Färden fortsatte sedan mot en vingård där man kämpar för att få tillstånd att sälja sitt egenproducerade vin. Jag och Barbro Kärrstrand från Fp-Kristiandstad var imponerade av den entreprenörsanda och framåtvilja som finns på den skånska landsbygden. Frågan som måste utredas är vilka möjligheter det finnas att tillåta denna typ av försäljning utan att det hotar systembolagets monopool. I Finland tillåts gårdsförsäljning utan att det för den delen hotar ALKOs monopool på alkoholförsäljning så visst går det!

Regeringen har inte tagit ställning i frågan i väntan på remissvaren på en utredning om Sveriges framtida politik på alkoholområdet.

Nu går färden vidare mot Stockholm och ett anförande om liberala utrikes politik för frisinnade seniorer och senare möte med Folkpartiet Gamla Stan/Södermalm.

Olle

2 kommentarer:

  1. Erik Elmtoft14 maj 2009 04:51

    Trevligt! Kommer du att ta svängen förbi Växjö/Jönjköping måntro?

    SvaraRadera
  2. Jönköping 19 maj och Växsjö förhoppningsvis den 22 maj

    Olle

    SvaraRadera