måndag 18 maj 2009

En fullspäckad kampanjdag

Idag har varit en mycket hektiskt men rolig dag. Dagen började med flygbladsutdelning vid centralstationen i Göteborg till sammans med LUF-väst och Fp Göteborg. Folk var stundtals stressade men många stannade också upp för att prata i någon minut. Sen blev det Lerums gymnasium och en stundtals ganska hård debatt om kärnkraft som jag ju är en förespråkare för då den är koldioxidneutral (eller fossilfri till skillnad från ryskt gas eller kol). Jag tror vissa elever blev lite provocerade av någon som inte genast började prata om avveckling så bort kärnkraften nämndes. Färden gick sedan till Hjälmared folkhögskola och en rapp debatt med Lars Johansson (s). Det var skönt att kunna visa för eleverna att det finns ideologiska skillnader i europafrågorna, det visade bland annat debatten om Vårdval Europa. Efter detta var dags för företags besök i Öttum där jag och den lokala fp-föreningen träffade en småföretagare som bland annat tillverkade jordbruksmaskiner. Vi diskuterade situationen för småföretagare och jag fick igen vatten på min kvarn om euron, faktum vad att detta företag redan i princip gått över till euron. Vi diskuterade även LAS och bristen på utbildade lantbrukare. Dagen avslutades med ett anförande i för fp-föreningen och andra inbjudna. Diskussionen rörde EU och valrörelsen i stort och Vårdval Europa och problemen som kan uppstå med vårdrelaterade sjukdomar i samband med gränsöverskridande vård.

Sammanlagt en hektiskt men ack så trevligt kampanjdag.

Olle


2 kommentarer:

 1. Att påstå att kärnkraften är koldioxidneutral är att ta i. Ingen kraftkälla är utan utsläpp. Frågan är hur mycket utsläpp per producerad kWh det blir.

  För att få reda på detta gör så kallade Livs-cykelanalyser, Life Cycle Analysis (LCA). De flesta LCA'er lägger kärnkraften i samma kategori som vindkraft. För att se hur mycket svensk kärnkraft (och vindkraft och vattenkraft och allt annat) släpper ut rekommenderar jag Vattenfalls LCA. Finns att beskåda här.

  För övrigt... om du vill kampanja för kärnkraft kan du använda den grafik som finns på vår hemsida. Gratis, fri och obunden. Finns både som "Kärnkraft? Ja Tack" och "Atomkraft? Ja Tack". Hämtas här.

  SvaraRadera
 2. Jo jag menade väll själva processen, men man bör mycket riktigt se till hela livscykeln. Fossilfri och ungefär samma klimatpåverkan som vindkraft och vattenkraft.

  Olle

  SvaraRadera