tisdag 8 januari 2013

Nytt år, nya möjligheter!

Nu har arbetet i Europaparlamentet åter tagit fart efter julledigheten. Förutom det löpande arbete finns mycket att se fram emot under våren. Redan i slutet av månaden inviger vi det efterlängtade Raoul Wallenberg-rummet i parlamentet.

I går är det stabilitetsobligationer på agendan. Den allt djupare skuldkrisen i euroområdethar lett till en debatt om gemensamma emissioner, eftersom det skulle kunna lösa likviditetsproblem i flera medlemsstater i euroområdet. Europaparlamentet har begärt att kommissionen skulle undersöka om gemensamma emissioner var genomförbara, men ännu finns mycket att diskutera. Stabilitetsobligationerna skulle vara ett instrument för gemensamma emissioner, men sådana frågor kräver allvarliga överväganden. Jag är inte övertygad om detta är rätt lösning för EU just nu.

I går hade den liberala gruppen sin årliga nyårsmottagning. Det var mycket trevligt att träffa alla kolleger igen, och vi är alla förväntansfulla att se vad året har att erbjuda.

1 kommentar:

  1. jag skulle vara glad om jag fick en kommentar till vad som sägs i det här programmet som sändes i SVT för några dagar sedan. Är det verkligen såhär illa ställt?

    http://www.svtplay.se/klipp/951147/klipp-lobbyisterna

    SvaraRadera