tisdag 30 oktober 2012

"Reningsbad" på Sicilien

Gårdagens val på Sicilien blev en stor framgång för det Demokratiska Partiet (PD). Silvio Berlusconis numera splittrade parti, Frihetens Parti (PDL),  förlorade stort när väljare vände sig mot partiet i sitt forna fäste.
Nästan 53% av väljarna valde att inte rösta vilket visar deras djupa besvikelse och ilska mot en slösaktig och korrupt administration som kom nära konkurs tidigare i år.

Valet är ett "reningsbad" då väljarna har valt att rösta på de mindre partierna såsom det demokratiska partiet och komikern Beppe Grillos "5-Star movement" parti .

Jag är för tillfället i Palermo med CRIM-delegationen. På bilden nedanför ser ni Rita Borsellino, medlem i CRIM utskottet när vi var i appellationsdomstolen i Palermo. Bilden bakom oss visar Paolo Borsellino tillsammans med Giovanni Falcone som båda mördades i bilbomber under 1992. Rita, Paolos syster, är en engagerad anti-maffia aktivist och politiker.


  

1 kommentar:

  1. Eftersom det står reningsbad i rubriken skulle jag mycket gärna vilja ha din kommentar Olle till det här blogginlägget.
    Är det verkligen såhär det går till? Då tycker jag att man borde skämmas.

    http://henrikalexandersson.blogspot.com/2012/11/i-medkanslans-skymningsland.html

    SvaraRadera