fredag 3 maj 2013

På besök i Jämtland

Idag är sista dagen på ett trevligt besök i Jämtland, där jag bl.a. fått besöka EU-projektet Peak Innovation för att diskutera hur man arbetar med forskning och affärsutveckling inom turism, sport och friluftsliv. Jag hann även med ett givande besök på Mittuniversitetet och Etour, Sveriges största forskningsmiljö inom turism. Det är roligt att se hur Jämtland satsar på att bli ett turistmål året runt. Här har EU-projekt som forskningsprogrammet Horizon 2020 en viktig roll.

Det har varit en intressant och lärorik dag. Det är härligt att se vilket entreprenörskap, innovationskraft och tillväxtpotential regionen har.

Här är jag och Anna Omberg på på Europadirekt med regionala folkpartister däribland Pär Löfstrand.

Vi måste komma ihåg hur beroende Sverige är av EU och vilken betydelse EU har för våra företag och i förlängningen vår välfärd. Hela 58 procent av Sveriges export går till EU-länder och 68 procent av importen. Samarbetet i Europa gör Sverige rikare, gör vår omvärld tryggare och ger oss möjlighet att lösa gränsöverskridande problem. Jämtland behöver EU och EU behöver Jämtland.
Avslutningsvis hinner jag med ett besök till Åre och Krokom för att få mer information om Jämtlands utveckling kopplat till insatser från EU.

Tack för ett trevligt och mycket givande besök!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar