måndag 27 maj 2013

Vi måste stå vid det syriska folkets sida

Idag möts EU:s utrikesministrar i Bryssel för att tala om situationen i Syrien och de sanktioner mot landet som löper ut den 1 juni i år.

Varje vecka nås vi av fasansfulla historier om hur al-Assad dödar det syriska folket och ödelägger sitt eget land. Fler än 80 000 personer har dödats och miljontals människor är fördrivna från sina hem. Det kan inte längre vara ett alternativ att inte göra någonting. Att FN inte agerar trots sin skyldighet att skydda ger regimen en bild av att omvärlden aldrig kommer att ingripa och att al-Assad fortfarande kan vinna. Detta gör varje försök till fredssamtal omöjliga. EU måste avbryta embargot och installera en flygförbudszon för att skydda civilbefolkningen.

EU måste visa att vi står vid det syriska folkets sida. Det minsta vi kan göra är att häva vapenembargot och ge Fria Syriska Armen rätt vapen för att skydda civila från flyganfall och missiler. Jag hoppas att Carl Bildt och Sverige inte kommer att blockera detta.

 

2 kommentarer:

  1. Vi måste stå vid det Syriska folkets sida är väl tvetydigt i en situation där folket slåss mot varandra!

    SvaraRadera
  2. Om Assad regimen faller så kommer sunni och shia-gruppen att slås ännu hårdare, Det här är en religionskrig! Mer vapen till rebeller leder till mer konflikter. Rebellerna vill skapa ett islamistisk stat och inget annat. Jag är glad att Sverige inte valde att BOMBA demokrati i syrien. Det får inte bli som afganistan att vapen hamnade i orätt händer. TALIBANERNA

    ps: Assad bombar inte civila, tyvärr så gömmer sig rebeller i civilas bostäder.

    SvaraRadera