måndag 6 maj 2013

Låt inte Lukasjenko ordna ishockey-VM

Årets ishockey-VM är i fullgång. Detta året spelas matcherna i Helsingfors och Stockholm.
Nästa år riskerar matcherna spelas i diktaturen Vitryssland.

Jag har länge upprörts över och protesterat mot att 2014 års ishockey-VM ska hållas i Europas sista diktatur Vitryssland. Landets president Lukasjenko är en tyrann som ända sedan det manipulerade valet 2010 har undertryckt sitt folk. Politiska fångar, tortyr, censur och det för oss otänkbara - avrättningar - är vardag i ett land som nu bygger nya hotell för att ta emot världseliten i ishockey.

Därför stod jag, tillsammans med min kollega Morten Lökkegaard, värd för ett seminarium i Europaparlamentet om Vitryssland där vi kritiserade beslutet att ishockey-VM 2014 ska spelas i Minsk. Panelen, som bland annat bestod av Europaparlamentariker, före detta NHL-proffset Peter Šťastný, Martin Uggla från Östgruppen och Olga Stuzhinskaya från föreningen Democratic Belarus, diskuterade det aktuella läget i landet.

Idag var det dags igen att visa vad vi liberaler tycker om att förära diktaturer prestigefulla hedersuppdrag. Tillsammans med bl.a Martin Ängeby och Hans Backman samt vänner från riksdagen, Liberala kvinnor, Silc och EU-liberalerna.
Läs gärna min och Morten Lökkegaards artikel om Vitryssland i lördagens Aftonbladet.

1 kommentar:

  1. Ni är så fina människor i Folkpartiet att man får tårar i ögonen. Men vänta nu.... Israel? Det har nig konstigt nog inte så mycket synpunkter på trots allt vad den regeringen hittar på.

    SvaraRadera