torsdag 7 februari 2013

Momsbedrägeri kostar EU miljarder

Momsbedrägeri beräknas varje år kosta EU-länderna upp emot 107 miljarder euro. Det är lika mycket pengar EU lägger på jordbruket och 5 gånger så mycket som för arbetsmarknadsinsatser och den sociala sektorn. Problemet har funnit länge. Redan för 10 år sedan uppskattades summan till 100 miljarder euro.

Momsbedrägeri, som karusellbedrägeri, utgörs av gränsöverskridande kriminella nätverk som snabbt, samordnat och flexibelt utnyttjar de rättsliga och administrativa luckorna i EU:s momssystem.

EU:s medlemländer måste samarbete för att komma åt de kriminella ligorna!1 kommentar:

 1. Det här har inget med ditt in lägg att göra, men på något sätt måste jag fråga om det här verkligen är sant.

  Europaportalen rapporterar i samband med toppmötet i Bryssel om EU-budgeten:

  Av rädsla för politiskt tryck på EU-parlamentarikerna vill talman Martin Schulz att EU-parlamentets omröstning om unionens långtidsbudget ska hållas hemlig.

  – Det finns ett tryck på vissa EU-parlamentariker att rösta [för budgetförslaget] och därför finns det fog för att hålla en hemlig omröstning, sade Martin Schulz på en presskonferens.

  Om det här är sanning tror jag är bland det jävligaste jag har hört hittills vad gäller EU. Att hålla omröstningen hemlig så att det blir lättare för EU att fortsätta svälla byråkratin, utan att någon kan ta reda på vem som röstade för det? Vad har hänt med den lilla gnutta demokrati som funnits inom EU om man inte ens ska få reda på hur de som valts som våra representanter röstat. Och vad harde som kommer med ett sådant förslag för uppfattning om demokrati?

  SvaraRadera