lördag 16 november 2013

Marit Paulsen ställer upp i Europaparlamentsvalet

Marit Paulsen tillkännagav alldeles nyss sin kandidatur till Europaparlamentsvalet i maj nästa år. För oss som bryr oss om Europas framtid var det självklart ett glädjande besked. I valet 2009 var hon den svenska kandidat som fick överlägset flest personröster och hon var också en starkt bidragande faktor till Folkpartiets valframgång.

Hon påminde sina landsmötesvänner om det allvar som Europa nu står inför. Hon påminde oss om att gå och rösta och rösta på ett demokratiskt parti. Vi står inför ett vägval och en potentiell avgrund. En ekonomisk kris av den magnitud som vi nu upplever har inte upplevts sedan 30-talet. Det slutade då med ett Europa i spillror. Därför är det oerhört viktigt att vi påminner våra vänner att demokrati och öppenhet inte är något som kan ärvas av tidigare generationer. Det måste varje generation skapa själv.

Jag är övertygad om att Marit kommer att axla ansvaret och arbeta för demokrati, öppenhet och en sund jordbrukspolitik i Europa. Jag är övertygad om att hon kommer att fortsätta röra om i Europaparlamentets gryta. Och jag är övertygad om att Europa behöver sin tant i Bryssel.

Jag önskar dig all lycka till Marit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar