fredag 27 juli 2012

Slutet nära för al-Assad

I dagens Göteborgs-Posten skriver jag om situationen i Syrien och det låste läget i FN:s säkerhetsråd. Det är inte försvarbart att världens ledare ännu inte kunnat komma till ett gemensamt beslut om hur man bäst skyddar det syriska folket från krigets terror.

Om FN inte kan ingripna med sanktioner kan de förbereda befolkningen för nästa skede. Efter regimens oundvikliga fall kommer det finnas behov av en samhällig infrastruktur av politiska partier, frivilligorganisationer och juridiska kommittéer för att gemensamt hitta en väg mot rättsstat, folkstyre och fred.

Snabba beslut är nu viktigt. Risken är stor att konflikten mellan oppositionen och övriga minoritetsgrupper hinner bli allt för infekterad för att en fredlig lösning ska kunna nås. FN och EU har ett tydligt ansvar. Om de inte kan stoppa våldet måste allt göras för att garantera den efterföljande freden.

Här kan du läsa hela artikeln.

1 kommentar:

  1. Som vanligt när det gäller politiska skeden får man vara försiktig med att tro allt som skrivs i media, för journalister och även politiker har en fantastisk förmåga att välja sida och så att säga "bli part i målet." Nu verkar åtminstone svenska media med hull och hår svälja det som kommer från oppositionen.
    Jag hittade en artikel i The Guardian som verkligen stämde till eftertanke jag vill rekommendera intresserade att läsa de. (även Olle)
    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/jul/12/syrian-opposition-doing-the-talking

    SvaraRadera