måndag 29 augusti 2011

Carl B Hamilton kräver tydligt eurobesked av Juholt

Läs gärna intervjun med min liberale kollega, Carl B Hamilton på Europaportalen.

Carl B Hamilton, ordförande i riksdagens EU-nämnd, menar att det i dagsläget är oklart var socialdemokratin står i eurofrågan, och han kräver att Håkan Juholt deklarerar var han står i eurofrågan. Kravet kommer efter att socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Tommy Waidelich i måndags på Europaportalen avvisat ett svensk medlemskap under sin livstid.

Hamilton vill också att regeringen aktivt försvarar euron och argumenterar för en svensk anslutning. Han tror att den svenska opinionen om fem år har svängt till eurons fördel när krisen är över och euroländernas samarbete fördjupats. Då är det dags att planera för en svensk folkomröstning om euron.

På frågan om varför den svenska opinionen är så starkt emot euron svarar Hamilton:

– Det första jag vill säga är att det inte är fel på euron. Om man driver en vettlös ekonomisk politik som leder till budgetunderskott och ökad skuldsättning så spelar det ingen roll vilken valuta man har. Det är den förda politiken som är fel.

I slutändan kommer euroländerna att lösa krisen och om fem år kommer vi att se tillbaka på detta som en väldigt allvarlig kris som löstes med ett mer överstatligt och långtgående politiskt samarbete.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar