måndag 30 november 2009

Bra portfölj för Cecilia

Sverige och liberaler i hela Europa har all anledning att vara nöjda med Cecilia Malmströms ansvar i den nya Kommissionen. Ett tungt ansvar med många svåra områden som kräver EU-lagstiftning.

Det handlar om nya områden där EU efter Lissabon får en mer dominerande roll. Det sk Stockholmsgrogrammet skall genomföras, där jag saknar mer och tätare polissamarbete i EU. Detta var ju en av fp:s profilfrågor i valrorelsen i juni. Vi talade om att inrätta ett europeiskt FBI, som vi valde att kalla det, för att bekampa den okande gransoverskridande brottsligheten.

Jag är på ett parlamentariskt möte i Angola just nu och här diskuteras givetvis de nya kommissionärerna och deras ansvarsområden. Alla kolleger och andra som jag har talat med välkomnar Cecilia som kompetent och flitig partner i formandet av ett säkrare och anständigare EU. Migration och polisfrågor (av tradition ett nationellt ansvar), svårare än så kan det knappast bli, som en kollega uttryckte saken. Men jag är övertygad om att Cecilia Malmström kommer att klara det.

Barroso har säkert valt just henne för hennes allmanna klokskap( givetvis), men också för Cecilias mycket goda kontakter med EP. Har behövs samspel; Kommissionen, Rådet och EP. Inte helt enkelt!

Förvisso är Cecilia vänlig och samarbetsvillig. Men de som försöker att köra med henne eller få henne att tyst gå med på kompromisser om grundlaggande fri- och rattigheter, känner Cecila dåligt. Lika vänlig som hon vanligtvis är, lika hårdför är hon i sådana sammanhang.

Jag vet ty jag har varit med!

1 kommentar:

 1. bÖgmaffian håller oss i ett järngrepp: bÖgar, bÖgar, bÖgar, bÖgar, bÖgar, bÖgar, ständigt dessa bÖgar, det är alltid bara bÖgarna det handlar om. Ständigt skall det fjäskas för dessa bÖgar. Allting ska göras till bÖgfrågor. Andra människors rätt att slippa smittas med historiens vidrigaste sjukdom, vad betyder den? Ingenting. Låt mig ställa en fråga, om blott retoriskt:
  .
  HUR FAAN KOLLAR MAN UPP ATT NÅN INTE HAFT SEX PÅ ETT ÅR...!?

  ---

  POLITIKER FÖRTJÄNAR AVSKY!!!

  SvaraRadera