torsdag 4 juni 2009

Torsdagens kampanjande

Torsdagen inleddes väldigt tidigt med en tv-debatt i SVT:s Gomorron Sverige klockan 06.50 om europeisk polissamarbete mot Göran Färm. Denna debatt präglades av socialdemokraternas rädsla för överstatlighet när vi folkpartister talar om ett "europeiskt FBI" som ett verktyg att komma i bukt med den allt mer växande gräns överskridande organiserade brottsligheten. Vi behöver krafttag mot skurkarna genom ökade maktbefogenheter för det existerande europeiska poliskåren europol så att de till exempel kan slå till mot en och samma liga i olika medlemsstater samtidigt!

Sen bar det av mot Uppsala för en debatt om allmännyttiga tjänster på Kommunals årsmöte också denna gång mot Göran Färm. Här kan man utan svårigheter påstå att jag inte var den parlamentariker som vräkte ner applåder från publiken precis. Jag argumenterade för "vårdval europa" som socialdemokraterna la ner sin röst på. Här menar jag att patientens behov ska tillgodoses och inte systemet. Sen anser jag även att konkurrens inom alla områden och tjänster förrutom vatten ger oss konsumenter god kvalité till låga priser. Vattnet ska tillgodoses av allmännyttan då jag anser vatten vara en så vital tillgång till oss människor att man inte bör låta marknaden styra över det. Dock ska faktiskt i denna kontext påminna sig om att socialdemokraterna i Norrköping då Göran Färm själv var med i kommunfullmäktige faktiskt privatiserade vattnet!

Efter Uppsala körde vi mot Örebro där vi fick ta del av lärorika besök dels hos företaget Wurth som visade oss hur de arbetar och deras syn på euron men, vi hann även med ett besök hos startcentrum i Örebro. De jobbar med att hjälpa entrepenörer att göra verklighet av sin dröm men, de uppmuntrar även entrepenörskap bland kommunens ungdomar. Väldigt spännande!

Dagen avslutades med en utfrågning mot Maria Wetterstrand (mp). Vädret var väldigt dåligt men, vi lyckades ändå locka en hel del människor till att komma till Örebro:s stortorg för att ta del av utfrågningen. Utfrågningen blev stundtals väldigt laddad då jag ansåg att miljöpartiets representant i parlamentet, Carl Schlyter faktiskt röstade emot vitala delar av klimatpaketet!

Efter utfrågningen bar det av mot Göteborg där jag på fredag ska besöka länspolisen,ha ett torgmöte i Nordstan och ett besök hos IFK Göteborg:s säkerhetsavdelning.

Olle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar