måndag 1 juni 2009

Med Johannes och Cecilia i ett sommarvarmt Skåne

Idag inleddes den allra sista veckan på kampanjen och vädret var verkligen på vår sida vilket är skönt med tanke på de meteorologiska motgångar jag haft i början av kampanjen. Gustav Adolf torg var fullt av folk runt lunchtid trotts att annandag pingst inte längre är helgdag i Sverige. Idag hade vi dagen till ära två celebra besök i Skåne. Först var det Johannes Lebech, ALDE-kollega från Radikale Venstre i Danmark som på sin valkampanj är ute på turné, inte bara i Danmark utan i hela Europa. Tillsammans med ett stort gäng folkpartister, förstärka av en grupp från Radikal ungdom och en hel drös med firande gymnasister i varierande utstyrslar, kampanjade vi i ett gassande solsken på Gustav Adolfs torg.

Eftermiddagen ägnades åt pressträffar i Limhamn och Ysted där jag och Cecilia Malmström presenterade en rapport om ett Europeiskt FBI. Liksom allt annat omkring oss globaliseras även brottsligheten. Den gränsöverskridande handeln med narkotika, vapen och människor är både starkt sammankopplad och komplex och problemet med narkotika smuggling är särskilt stort i Skåne. Därför behövs ett europeiskt FBI med en gemensampolisstyrka och en EU-åklagare.

Nu önskar jag mig en bra sista vecka och att det vackra vädret håller i sig så att det blir högt valdeltagande på söndag!


/Olle
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar