onsdag 3 juni 2009

Slutspurt med Jan i Linköping

För andra gången den senaste månaden var jag idag i Östergötland och Linköping. Jag och Jan träffade tillsammans med Karin Granbom Ellison åklagarmyndighetens internationella kammare i Linköping för att diskutera gränsöverskridande brott och samt integritet och rättsäkerhet i samband med organiserad brottslighet. Vi diskuterade hur vi bäst rustar EU för att bekämpa den gränsöverskridande brottsligheten och Folkpartiets förslag på ett Europeiskt FBI. Vi diskuterade skillnader i straff för människosmuggling och människohandel i Europa och Polisen berättade om sitt jobb att utbilda sin personal i denna typ av brott. Vad gäller bekämpning av organiserad brottslighet diskuterade vi hur vi ska kunna ge polisen möjlighet att på ett effektivare sett spana på misstänkta samtidigt som man värnar rättssäkerheten och den personliga integriteten för medborgarna.

Efter mötet bar det av till Fp-lunch på restaurangskolan på Anders Ljungstedts gymnasium. Jan talade och eleverna verkade lite nervösa, men allt gick bra och maten var riktigt fin den med.

Dagens avslutades med ett välbesökt torg möte Karin frågade ut mig och Jan. jag och Jan utmanade varandra i att tala väl om Europatanken. Våra avslutningsanföranden om ett Europa för freden och om hur vi bör gå in i Europasamarbetet med hjärtat först och inte bakdelen drog glädjande nog ner de största applåderna.

Nu återstår bara en sista svänga genom Mellansverige och en avslutning i Skåne på lördag, då har jag gjort mitt, sen är resten upp er väljare.


/Olle
3 kommentarer:

 1. hinner du komma till jönköping eller har du redan varit här? jag & min tjej har iof redan lagt våra röster på dig men det vore kul att se ett "framträdande"

  SvaraRadera
 2. Sista meningen känns lite konstig, eftersom valet pågår sedan 20 maj. Nästa gång kanske ni bör satsa på att nästan ha kampanjat färdigt när förröstningen börjar?

  Dessutom är enda anledningen till att jag hört talas om dig en ledare i UNT publicerad 30 maj (efter att jag röstat). Det är skälet till att du inte fick min röst.

  SvaraRadera
 3. Till Anonym:
  Det är fortfarande den stora majoriteten som röstar på valdagen. Det går aldeles utmärkt att rösta igen!

  Till Johan:
  Vi var där för ett par veckor sedan, har ni möjlighet att komma till Mamlö imorgon är jag där. Annars kommer jag säker förbi Jönköping igen någon gång i framtiden.

  /Olle

  SvaraRadera