måndag 9 februari 2009

Låt inte Israel-hatet ta över Malmös gator!

I går söndag talade jag och flera andra i Malmö under parollerna mötesfrihet och yttrandefrihet för alla och för Israels rätt att existera. Trots att vi betonade vikten av en tvåstatslösning med Israel och Palestina i fred med varandra attackerades vi av fyrverkerier och raketer. Det är bedrövligt att Israel-hatet och intoleransen härskar på Malmös gator. Här kan du läsa mitt och Birgitta Ohlssosn pressmeddelande och här kan du läsa vår artikel i Kvällsposten.

1 kommentar:

  1. Jag undrar om Du inte borde skriva antisemitism i stallet for Israelhat. Du maste forsta att manga manniskor ar upprorda over Gazakriget, men antisemitism och Israelkritik (till och med Israelhat) ar inte nodvandigtvis samma sak.
    For det andra, det ar forvanade att ni i er artikel inte med ett enda ord fordomer bosattningarna, som okade under 2008. Istallet fordomer ni endast den ena sidan, Hamas. Varje utpost, varje bosattning gor tvastatslosningen mer avlagsen. Och det ar Israel som bygger ut och ockuperar, inte palestinierna. Ar det liberalt att blunda, att inte skarpt fordoma en 42 arig ockupation?? Markligt. Mycket markligt.
    Eleni S

    SvaraRadera