torsdag 5 februari 2009

Historisk uppgörelse

Bra för Sverige
Att regeringen nu kommit fram till en gemensam uppgörelse i energifrågan är verkligen av historisk betydelse. Denna fråga som har skapat så många konvulsioner inom borgerligheten är nu efter decennier avgjord. Heder åt de fyra partiledarna.
Ett extra heder åt Maud Olofsson och centern.
Lika säkert är att utan Jan Björklund och fp:s tydliga linje hade vi inte haft en uppgörelse. Framförallt är Sverige och svensk industri att gratulera.

För socialdemokraterna måste detta vara en mardrömssituation. Nu sitter man i knäet på de partier som vill avveckla kärnkraften och skapa elprishöjningar som slår ut svensk basindustri.
Mona Sahlin har uppenbarligen svårt att lyssna till sina egna gräsrötter. Och till industrifacken!
Som man bäddar får man ligga.

1 kommentar:

 1. Jag är för kärnkraften. Men centerns handläggmning av frågan visar samma brister betr interndemokrati och transparens som andra aktuella frågor. Blottlägger ett grundläggande demokratiskt problem, som är djupt allvarligt!

  Fps svartlistning av Camilla L så hon inte blir representant i signalspaningsnämnden (den naturliga fp-representanten!), kds hantering av Sacrédeus, och för den delen sossarnas hantering av sin representation i signalspaningsnämnden, där de sätter in en oerhört trångsynd FRA-kramare som granskare av FRA!
  Finns många fler exempel.

  Dagens partisystem behöver skakas om. Ideologierna väckas till liv. Och partierna måste inse att demokrati innebär debatt och transparens i beslutsfattandet.
  Att det är kontraproduktivt (ur demokratisk synpunkt) att bak stängda dörrar fatta beslut som sen ska prackas på medlemmar och väljare!

  Jag emotser med förväntan din uppdatering av din inställning till de frågor som rör integritet, rättssäkerhet etc.

  SvaraRadera