tisdag 9 juli 2013

Vapen i rätt händer

Idag skriver jag i Sundsvalls Tidning om det fortsatta inbördeskriget i Syrien. Dödssiffrorna har överstigit 100 000-märket, ändå sker mycket lite från omvärldens sida. Undet det senaste G8-mötet träffades stormakterna för att diskutera Syrien, men icke överraskande resulterade det inte i någon överenskommelse.

Men EU:s vapenembargo är nedlagt och USA har nu lovat att agera. Med vapen i rätt händer kan oppositionen i landet få hjälp att slå tillbaka mot Al-Assad, eller i alla fall hålla ut till en fredskonferens blir av.

Artikeln i sin helhet hittas här.

1 kommentar:

  1. Varför skall man ge vapen till rebellerna?? Effekt mer dödande!! Risk för masslakt och utrotning av Alaviter, Kristna och icke troende muslimer. Ta och läs veckans The Economist och inse att även Free Syrian Army består av fanatiska Sunni muslimer (sid 34 july 20-26). Lika dumt som att folk i USA skickade vapen och pengar till IRA under årtionden. Men värre är om stater gör det än individer. Den stora frågan är om minoriteter inte skall få existera i Syrien och folk som är mot Shiria lagar. Sen vems skuld är det att 100 000 har dött. Löjligt att skylla på Assads sida bara. För Free Syrian Army tog upp vapen mot den erkända regeringen i Damaskus. (Visst en reaktion på en stats legitima rätt att använda våld.)Det är som att anklaga Storbritannien för alla döda som både de och IRA har gjort. Du är för att Assad skall bort från makten men när skall IRA ta över styret av Nordirland??? För sanningen är ju att Katolikerna är i majoritet där och borde få bestämma.

    SvaraRadera