måndag 4 april 2011

Vad vill Juholt med EU?

Krisen har visat att det ekonomiska regelverket i EU, i synnerhet för euron, måste skärpas. Detta arbetar vi med i EU-parlamentet just nu. Tydlig ekonomisk samordning, tidiga insatser mot syndare och i slutändan tuffa sanktioner är några av inslagen i den nya stabilitets- och tillväxtpakten.

Vad som också sker är att euro-plusländerna går vidare och gemensamt formar en politik för Europas bästa, som givetvis har effekter på hela beslutsfattandet i EU. Det märks kanske inte imorgon, eller om ett år. Men man är ganska naiv om man inte förstår att det som nu sker i EU ökar Sveriges utanförskap.

Jag hoppas därför att det nya socialdemokratiska ledarskapet med Håkan Juholt och Tommy Waidelich, som jag har uppfattat båda är EU-vänner, kan styra bort (S) från EU-kritikerna i riksdagen.

Sverige behöver engagerade EU-vänner på vänsterkanten!

Läs mer i min senaste GP-krönika.

2 kommentarer:

  1. Utanförskap när det gäller EU är utomrdentligt. Hur skulle det vara med en ny folkomröstning - ja eller nej till utträde ur EU?

    Vi svenskar röstade för en handelspakt inte en EU-stat. Dags att låta oss få chansen att korrigera våra makthavare, som tydligen tolkat oss alldeles felaktigt.

    SvaraRadera
  2. Tydligen fler än jag som tänker så.

    Från WSJ:

    Prepare for a European Union Divided in Two

    "The American colonies went to war to break away from Britain, and fought under the banner, "Taxation without representation is tyranny." The excluded 10 will have to decide just how long they want to tolerate marginalization before deciding that regulation without representation is equally tyrannical."

    SvaraRadera