tisdag 9 februari 2010

Nu kan EU:s motor starta!


I dag har vi äntligen röstat om ny kommissionen! Med siffrorna 488 för,137 emot och 72 avstod. Det känns mycket glädjande att Barrosos II kommission nu har fått förtroende av parlamentet att köra igång.

Särskilt roligt var det också för oss att vår Cecilia Malmström nu valts till kommissionär! Efter omröstningen om den nya kommissionen fick jag, Cecilia W. och Marit möjlighet att träffa Cecilia Malmström och önska henne lycka till. Vi överlämnade en stor blomsterbukett och en present. En pingvin, ett djur som Cecilia är förtjust i. Cecilia är och kommer att bli en stor tillgång för Europa.

2 kommentarer:

  1. En fråga - gäller målet om 3 % underskott i BNP. Grekland redovisar 12,7 %. Man undrar verkligen vad de sysslar med inom EU. idag är jag glad att vi har kronan kvar.

    SvaraRadera
  2. Det som händer i Grekland angår inte bara dem som är med i euroområdet, utan det berör hela EU. Det är därför viktigt att denna svåra situation hanteras på ett ansvarsfullt sätt av EU. Grekland måste göra sin del, leva upp till sina löften och reformera sin politik. För mig som ivrigt arbetar för att Sverige ska bli medlem i eurosamarbetet så fort som möjligt är det av yttersta vikt att vi inom EU reder ut denna svåra situation. Sägas ska ju att euron varit oerhört lyckosam under den värsta finanskrisen. Vem kan säga att 16 valutor skulle ha varit bättre än en stark valuta? Ingen!
    Grekland smet in bakvägen i eurosamarbetet, vilket nu visar hur viktigt det är att reglerna för inträde är tuffa men rättvisa. Ordning och reda i ekonomin är en förutsättning för tillväxt och välfärd, också för dem som är utanför euron, och givetvis lika mycket för dem som är med i euroområdet. De som talar om spekulation bör tänka på att det är ordning och reda i ekonomin i de offentliga finanserna som är grunden för detta.

    SvaraRadera