fredag 3 april 2009

Mer om telekompaktet

Här finns l länkar som visar det omdiskuterade ändringsförslaget 166 och dess motsvarighet i andra läsningen.

Titta och jämför själva.

Orginalet
http://www.laquadrature.net/wiki/Telecoms_Package_Plenary_Amendments#Amendment_166_.2B.2B

Samma ändringsförlag fast med nytt nummer i den nya rapporten
http://www.laquadrature.net/wiki/Telecoms_Package_2nd_Reading_ITRE_IMCO_Amendments#Amendment_72_.2B.2B.2B

och här
http://www.laquadrature.net/wiki/Telecoms_Package_2nd_Reading_ITRE_IMCO_Amendments#Amendment_146_.2B.2B.2B

4 kommentarer:

 1. Hej Olle,

  Problemet är att McCarthy överlät förtroende till Harbour under mötet (typ 'we have faith in Harbour') och Harbou sa ungefär så här om 166an:

  "I think it can be made better and we are working on that at the moment"

  och

  "we have got now Council engaged with us on that process which is why I have accepted this, but on the understanding from the shadows that we will need to work on that to get it finally agreed"

  166:an är alltså antagen på villkor att den skrivs om.

  Det innebär rimligtvis att Harbour kommer att lägga fram en ny version av 166:an den 5 maj. Vi kan redan gissa hur den kommer att se ut om vi tittar på Toubons "variation".

  Här finns en videoupptagning från omröstningen.

  mvh

  //Erik

  SvaraRadera
 2. Sitter ni verkligen i EU och håller på med sånt här hårklyveri? Tacka för att folk inte bryr sig om EU valet. Ta ställning för f-n! Eller skaffa ett jobb.

  SvaraRadera
 3. Det är självklart att "internetkommunikation" inte kan ges mer restriktioner än t.ex brev. D.v.s. ingen, och aldrig privata intressen, kan ges rätt att läsa, spåra eller analysera innhåll i privat kommunikation om inte direkt misstanke om brottslig verksamhet kan styrkas inför domstol med representation från BÅDA parter. Och i även i sådana fall måste utredning ske av samhällets instutitioner, åklagare, polis. Inte av privatindustri! Civilrättsmål i Sverige förutsätter likvärdiga parter.T.ex. grannar som kommer i konflikt. Jag känner mig inte speciellt "likvärdig" med mediaindustrin. Hela detta resonemang känns långt ifrån grundtanken med EU, en organisation för att förhindra krig i europa. Kol/Stålunionen? Nu verkar det mest handla om löjliga detaljregleringar av saker som EU egentligen inte har att göra med. Har ni för lite att göra? Hur är det med lyhördheten för era väljares åsikter?

  SvaraRadera
 4. Sorry, min Webbrowser vägrar annan profil än anonym. :-(

  SvaraRadera