onsdag 27 mars 2013

EU måste beväpna Syriens opposition

Efter mer än två år av inbördeskrig i Syrien ser vi fortfarande inte ett slut på fasorna. Våldet i landet har krävt fler än 70 000 människoliv, hundratusentals människor har tvingats fly från sina hem och mer än 1,5 miljoner människor behöver humanitär hjälp.

Utvecklingen har ännu en gång blottat ett tandlöst FN, ett splittrat Arabförbund och en avvaktande omvärld. När liknande övergrepp begicks i Tunisien, Egypten och Libyen agerade världssamfundet och visade att våld mot en civilbefolkning som kräver gehör för mänskliga rättigheter inte tolereras. Detta är inte längre acceptabelt.

Idag skriver jag i Aftonbladet att Syriens befolkning måste ges möjlighet att försvara sig mot Bashar al-Assad! Läs gärna artikeln som du hittar här.

3 kommentarer:

 1. Ville du beväpna oppositionen i Bahrain med? Eller Kurderna i Turkiet, du kanske har ett intresse i att beväpna gerillan i Colombia också, och Yemen?

  SvaraRadera
 2. Olle Schmidt framstår alltmer som en tanketom "motorkäft" (nästan i paritet med partikollegan Birgitta Olsson...) vars sjudande svada bygger på monumental okunskap om Syrien och de länder där "oppositionen" beväpnats. Där lider befolknigen i denna stund av terroristisk anarki som framkallas av diverse jihadistiska mördarband. Det är dessa kanibalistiska (se Youtube!) islamo-fascister som Olle Schmidt vill beväpna efter en resa i gränstrakterna till Syrien. Sällan har det engelska talesättet "en åsna reser ut; en åsna kommer hem" haft större relevans.
  Efter beväpning av liknande avgrundsfigurer i Libyen (som efter "befrielsen" där snabbt terroriserade och fortfarande terroriserar befolkningen i norra Mali), Irak, Afghanistan etc. kan vi (men tydligen inte Olle Schmidt) avläsa det förskräckande resultatet. Är det denna "utveckling" som "liberalen" Schmidt så hett eftertraktar? Om han överhuvudtaget är i stånd att läsa kvalificerad engelska och i någon mån tänka självständigt rekommenderas t.ex. oberoende källor som Asia Times'´nätupplaga som på ett föredömligt analyserar den komplexa situationen i Syrien. Men det är denne EU-"parlamentariker" säkert helt oförmögen till.

  SvaraRadera
 3. Ska vi också beväpna palestinierna?

  SvaraRadera